A “MIKROSZÜLÉS- Mikroszkóp alatt a szülés! c. film célja

Miről szól a „MikroSzülés- Mikroszkóp alatt a szülés!” című film?

MicroBirth_Poster_PORTRAIT_A4

Azokba a legújabb mikroszkopikus tudományos felfedezésekbe enged bepillantást, amelyek a szülés alatt és közvetlenül szülés után történnek.

Ez a lenyűgöző, vadonatúj tudomány rámutat arra, hogy a szülés természetes folyamatába való beleavatkozás, vagy annak teljes áthidalása, gyermekeink egészségére akár egész életükön át tartó romboló hatással lehetnek.

Fontos tudni, hogy ez a film nem az életmentő beavatkozások megszüntetéséért szólal fel.

Ahogy ez az új tudomány rámutat, a vajúdás beindítására vagy annak gyorsítására használt szintetikus Oxytocin (Pitocin / Syntocinon), az antibiotikumok, a császármetszés, az újszülött édesanyjától közvetlenül a szülés után való rutinszerű elválasztása és tápszerrel való etetése mind jelentősen emeli annak kockázatát, hogy gyermekeink életük folyamán súlyos betegekké váljanak.

A filmben szó esik arról, hogyan járulhat hozzá a szülés elorvosiasodása egy 2030-ra jósolt globális katasztrófához.  

Ez a katasztrófa pedig végzetes következményekkel járhat az egész emberiség jövőjére nézve.

Az emberi faj számára a visszaszámlálás elindult.

De van remény! A „Mikroszülés” című film javaslattal áll elő, amit ez az új feltörekvő tudomány támaszt alá a felfedezéseivel és azokat tálcán kínálja. Ha a változás, vagyis gyermekeink egészségessége érdekében már most cselekszünk akkor sikeresen megakadályozzuk a világkatasztrófát is.

Ez a film egy tényeken alapuló, szigorúan tudományos felfedezésekből összeállított dokumentumfilm, ahol többek között az Ivy League tudósai és más vezető amerikai, kanadai és európai tudományos szervezetek tudósai szólalnak meg.

Hiszünk abban, hogy pályánk során ez a film lesz a legfontosabb munkánk. Azonban ennek a megvalósulásához, szükségünk van az Önök segítségére is, hogy a filmet be tudjuk fejezni, és hogy elérjük, hogy világszerte minél többen láthassák.

Összefogással meg tudjuk változtatni a világot!

Ez egy történelmi pillanat.

Döntsünk mi a jövőnkről!

Mit jár körül a film?

A szülészeti ellátás jelenlegi szemlélete szerint maga a szülés alapvetően kockázatos folyamat. E szerint a szemlélet szerint az orvosok feladata, hogy a kockázatot csökkentsék, amelyek magukban foglalják a következőket: a baba halálának kockázata, annak a kockázata, hogy a babával valami baj történik, vagy annak a kockázata, hogy a szülészorvost beperelik. (Íme egy rövidfilm, amelyet mi forgattunk arról, hogyan lett a szülészet központi kérdése a kockázatkerülő szemlélet.

Mivel a kockázatkerülés vált központivá, a szülés intézménye elorvosiasodott. Ennek következtében az elmúlt pár évtizedben a császármetszési arány az égbe szökött. Angliában a szülések egynegyede végződik császármetszéssel, Amerikában a szülések egyharmada, Kínában a szülések majdnem fele és van olyan brazíliai magánkórház, ahol a szülések elképesztő 93%-a császármetszés. A magyarországi statisztikába itt lehet bepillantani. 

Egész pontosan mik azok a kisbabáink egészségére, egész életükön át tartó hatással bíró következmények ami a szülés alatti rutin beavatkozásoknak köszönhetők.

A mai fejlett országokban a szülészeti gyakorlat szerves része a vajúdási folyamat beindítására vagy felgyorsítására használt szintetikus Oxytocin (Pitocin / Syntocinon), az antibiotikumok (annak ellenére, hogy az antibiotikumokhoz való hozzászokás eleve fenyegeti az emberiséget), a császármetszés használata és az újszülött édesanyjától való közvetlen szülés utáni rutinszerű elválasztása, megakadályozva ezzel az azonnali bőrkontaktus létrejöttét Továbbá sok anya köt ki a tápszerezés mellett a szoptatási tanácsadás hiányában.

A film a következő kérdésekre keresi a választ:

  • Vajon ez a rövidlátó szemléletmód ténylegesen veszélyezteti-e gyermekeink hosszú távú egészségét ?

 

  • Vajon ezek a szülés alatti és szülés körüli orvosi beavatkozások rombolják-e gyermekeink immunrendszerét?

 

  • Egész pontosan mik azok a kisbabáink egészségére ható, hosszú távú következmények, amik a szülés alatti rutin beavatkozásoknak köszönhetőek?

 

  • A bioszociális tényezők fontossága, mint az endogén oxytocin, a kötődés kialakulása és a szoptatás. Angliában egy “Az 1001 kritikus nap: A fogantatástól 2 éves korig tartó időszak fontossága” című kiáltvány elismeri a korai kötődés és a baba idegi fejlődésének a fontosságát.

 

  • Mik a szülés lehetséges epigenetikai faktorai?

 

  • A genetika, az epigenetika az immun-toxikológia, az élettan, a mikrobiológia legújabb tudományos felfedezéseit számba véve (a tudósok rájöttek, hogy az emberi test 90%-a baktérium es csupán 10%-a emberi sejt), a film felteszi a kérdést, vajon nincs-e itt az idő, hogy a jelenleg érvényben lévő szülési protokollt górcső alá vegyük.

Fontos tisztáznunk…

Ahogy már említettük ez a film nem az életmentő orvosi beavatkozások ellen szólal fel.

A film nem helyezi szembe a természetes szülést a császármetszéssel. Hiszünk abban, hogy minden nő joga megválasztani a szülése helyszínét és módját, továbbá hiszünk az orvosok életmentés terén kifejtett szakértelmében. A film nem helyezi szembe a szoptatást a tápszerezéssel. Az édesanyák legyenek támogatva, akárhogy is döntenek!

Ha egy nő természetes szülést választ, háborítatlan szülést, – ahol beavatkozások csupán a legszükségesebb esetben fordulnak elő- ahol lehetőség van a babával azonnali bőrkontaktusra, ahol lehetőség van az azonnali szoptatásra, akkor hiszünk abban, hogy ezt számára elérhetővé kell tenni, hiszen megvan hozzá a joga, és nem csupán otthonszülésnél, hanem világszerte a kórházak szülészeti osztályán is.

Ha a hüvelyi szülés nem lenne lehetséges, az újszülöttel való azonnali bőrkontaktus létrejöttét és a szoptatásban való támogatást lehetővé kell tenni, hogy az újszülött mikrobiomja kialakuljon az édesanya baktériumai közreműködésével.

Az lehetséges, hogy ez nem minden anya választása, de mint elérhető és támogatott lehetőségnek mindenhol léteznie kell!

Mit szeretnénk elérni a filmmel?

3 dolgot remélünk tőle:

1.       Fel akarjuk kelteni az egészségügyi szakemberek – orvosok, nőgyógyászok, bábák, szülészek, szülésznők, ápolónők – és a kórházi vezetők, politikusok, biztosító cégek, ügyvédek, akadémikusok és a szülők figyelmét arra a lehetséges negatívan befolyásoló, hosszú távú következményekkel járó hatásra, ami a szülés alatti beavatkozások következménye. Azt akarjuk, hogy mindenki erről beszéljen, és megvitassuk, hogy mit tehetünk a gyermekeink egészsége érdekében.

2.       Remélhetőleg ezek a viták, katalizátorként hatnak majd a jelenlegi szülésprotokollok felülvizsgálata érdekében. Reméljük a kormányok és szülészeti kollégiumok lökést kapnak a protokollokban lévő rutinszerű beavatkozások jogosságának felülvizsgálatára. Reméljük, hogy minden egészségügyben dolgozóig eljut a beavatkozások újszülötteket érintő lehetséges hosszú távú egészségkárosító hatása, és mindent megtesznek majd, hogy az újszülött mikrobiomja érésnek induljon az édesanya baktériumainak közreműködésével.  

3.       Jó lenne, ha sokkal több pénz állna rendelkezésre az olyan kutatómunkához, amely a beavatkozások hosszú távú egészségkárosító hatásait vizsgálja. Eleddig a tudományos kutatómunka az ilyesfajta beavatkozásoknak főleg a rövidtávú hatásaira figyelt. Minél hamarabb feltárjuk, hogy mik azok a gyermekeink egészségére ható tényezők, amelyek ezeknek a beavatkozásoknak a következményei, annál hamarabb érhetünk el eredményt az emberiség érdekében. Épp ahogy a globális felmelegedésről szóló dokumentumfilmek felhívták a figyelmünket a klímaváltozás lehetséges következményeire, a mi szándékunk szerint ez a film felhívja a figyelmet az emberiség jövője érdekében.